torstai 24. maaliskuuta 2011

Paineongelmia

Kuplia syntyy, mutta harmittavan usein letkun väärälle puolelle. Melko yksilöitä näyttäisivät nuo tornit olevan. Oikeanpuoleinen toimii moitteetta vähäisemmälläkin paineella, mutta tuo vasen tahtoo taistella järkeni rajoja vastaan. Mahdollisesti pitänee tuota letkun pituutta ainakin säätää, kunhan saan viimeisen kivennäisvesipullon sisällön kurkustani alas.Kuvassa näkyy nippuside, jonka avulla letkun saa pidettyä kireämmällä ja sitä myöten suorempana. Ei vaan passaa kiristää liian lujalle, jotta vesi pääsee kulkemaan vapaasti. Lisäsin myös vitamiiniporetablettipurkin korkit, jotta vesi ei pärskyisi minne sattuun ja putoilevat sorat eivät tukkisi järjestelmää.


Tässä kävi melkoinen mäihä, sain jopa putoavan vesipisaran kuvaan mukaan. Pullon sisällä on leikelty vanukaspurkki, jonka sisällä soraa. Siinäpä mainio kasvualusta viherkasveille!


Tällä hetkellä näyttäisi paras toimivuus olevan hieman yli puolivälin ilmapumpun säätimessä. Ääni ei ole vielä hirveästi häirinnyt. Enimmäkseen se melu peittyy veden virtaamisääniin. Olo on kuin sademetsässä eikä ilmankostutinta tarvitse erikseen. Enää puuttuu jättiläiskasvit, jotka nousee sitten tuosta sorasta!