lauantai 19. maaliskuuta 2011

Pientä edistystä


Hieman tuli taas motivaationpuuskaa, kun kauppareissulla silmääni osui roskikseen heitetty pyykinkuivausteline, jossa oli muoviset kuivausnarut. Oivien ripustimien lisäksi tuli taas vähän säästettyä luontoakin. Lisäksi mukana tuli muutamia kiinnittimiä.
Tässä on vielä jonkin verran suunnittelua ripustuksen suhteen, mutta yksinkertaisimmillaan se saattaisi onnistua vain pullon läpi narua vetämällä.
Tuli tuossa aiemmin huomattua, että noissa vitamiiniporetablettipurkkien korkeissa on pahviläpän sisällä jotain rakeita, luultavasti kuiviketta tms. Siispä pitää muistaa poistaa ne ennen lopullista asennusta. Luultavasti kasvit eivät tykkää tuollaisista ravinteista.Lisäksi sain kuin sainkin kolvin ja puukon sekä erinäisten työkalujen avulla pullonkorkkiin reiän, vaikkakin ensimmäisestä kolosta tuli liian iso suhteutettuna minimaaliseen läpiviennin tiivisteeseen. Tämä 2€ läpivienti tuntuisi olevan hyvä ratkaisu ilman johtamisessa tankkipullon sisään.

 
Tuossa palikassa on hienona ominaisuutena pään kiristämisominaisuus, jossa sisällä oleva pusla puristuu ilmaletkun ympärille estäen veden valumisen pois. Alkutestien perusteella tarpeeksi kireälle väännettäessä korkista tulee todella tiivis. Vasemmalla on pumpun mukana tullut takaiskuventtiili, jotta ilma/vesi ei pääse pumppuun asti.

Tästä on hyvä jatkaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!