torstai 17. maaliskuuta 2011

Pilotti-pullo

Noniin, nyt tuli postista Ilmapumppu. Petshopin verkkokaupasta tilasin, eikä mennyt kuin 2 päivää. Yhteishinnaksi tuli 2m 4/6mm ilmaletkun kanssa postikuluineen 29,30€. Laitteen paketissa oli myös kaksi takaiskuventtiiliä ja haaroitin.

Huvittava tapaus nämä kylkiäiset. Aikoinaan Saksasta levyjä tilatessa saattoi pakettiin eksyä pieni pullo alkoholipitoista juomaa. Nykyään tämä on markkinavoimien myllistyksen vuoksi katoava kansanperinne, mutta onneksi sitä osataan silti vielä vaalia. Pakettia avatessani kääntyi suupieleni kohti korvia kun huomasin sisällä olevan yllätyksen. Ei se määrä tai laatu, vaan ajatus.


Tämä pieni reptiliaani aiheutti pienen motivaatiopurskauksen, joten aloin rakentelemaan ikkunafarmiin esimerkkipulloa. Onneksi on muutama kaverikin vuosien varrella kertynyt, joten sain lahjoituksena useamman Saskia-pullon. Muotonsa ja värinsä puolesta tämä vaikuttaisi varteenotettavalta vaihtoehdolta.


Rakentelin aikani kuluksi pullon kapeampaan osaan sopivaa kasvualustaa mattopuukon suosiollisella avustuksella. Törmäsin tuollaiseen kapeampaan jogurttipurkkiin sattumalta ja yllättävän hyvin tuo tuntuisi sopivaan tähän tarkoitukseen. Kokeilemallahan selvää tuo paras vaihtoehto.

Siinä näkyy artistin kädenjälki melko selvästi. Pientä harjoittelua tämä vielä vaatii, mutta tekemällä oppii! Sama kaava toistuu myös itse pullon vapaan käden teippauksessa ja leikkelyssä. Kuitenkin loppujen lopuksi noita pitäisi kymmenisen kappaletta väsätä, että jossain vaiheessa jälkikin paranee.


Tuo pullon pohja olikin melkoisen paksua, että pari mattopuukon terän palasta siinä lenteli ennen kuin ahaa-elämys iski. Kaapissa lojuneelle vanhalle kolville oli sittenkin jotain käyttöä. Itse asiassa korkilla piirrettyjen ääriviivojen mukaan lämmitellessä toisen pullon sai kohtalaisen jämäkästi istumaan paikalleen.


Kuvassa pullon sisällä näkyvä vihreä korkki on yksi kokeilun arvoinen keino veden virtaamisen tasaamiseksi. Ainakin hanan alla testaillessa tuo osoittautui aika hyväksi ratkaisuksi. Tapanani on ollut joka aamu ottaa vitamiini poretabletin muodossa, joten putkiloita onkin kertynyt jo melko pino.


Siinäpä tämän päivän tuotoksia. Seuraavaksi olisi loppujen osien haaliminen ja sen jälkeen otamme porukkaa kasaan ja pystytämme koko komeuden pystyyn talkoovoimin. On varmasti vaivan arvoista!