maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pullon maalausta

Suurin osa osista olisi nyt hankittuna ja aika pistää projektia eteenpäin. Etrasta löytyi 6/9,6mm PVC-letkua ja Kärkkäiseltä neulaventtiileitä ja maalia, sekä teippiä. Neulan kierteet sopivat hyvin ilmaletkun sisään ja tiivisteteipin avulla ei ensitestien perusteella vuotoa tapahtunut.


Maalin väriksi tuli sininen arvonnan perusteella. Nähtävästi tuo vaatii useamman kerroksen, jotta auringonvalo ei pääse juuria häiritsemään. Kostean ilman vuoksi maalin kuivuminen kestää melkoisen kauan. Muutama pullo on nyt maalissa ja kehittelin tuossa maalaustelineenkin keittiöjakkarasta.


Aika yksinkertainen operaatio. Spraypullolla nopeita vetoja ja samalla voi pyörittää pulloa jakkaran jalkaa vasten. Teippaus on myös helppoa: kietaisu suun ympärille ja etiketin reunaa pitkin.

Ensimmäisten vedenkuljetustestien perusteella homma toimii. Muutaman kerran piti puhaltaa letku tyhjäksi, jotta oikea paine löytyi ja todennäköisesti pumpulla saa suunnitellut kaksi 5 pullon tornia kiertämään. Positiivisilla fiiliksillä eteenpäin!