sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pavut kasvaa

Taas olisi aika päivitellä tilannetta. Farmi voi nyt hyvin, vaikkakin salaatti ja pinaatti ei tykännyt kasvaa pelkässä sorassa. On tullut hieman reissattuakin ja hyvin kärsii useamman päivän jättää pumppu pulputtamaan itsekseen. Vesi meinaa hieman sotkea ikkunaa, joten kokeilen tuollaista vedenohjaajaa letkun päähän. Ainakin jonkin verran se vähentää sivuääniä. Kyseessä on kukkakeppi.


Kuvat ovat nyt hieman tarkempia, kun sain hommattua uudemman kameran. Kuvaaminen valoa vasten on melko hankalaa, mutta hieman eri kulmista saa kokonaisuudesta jonkinlaisen kuvan.


Olisipa hienoa nähdä tällaisia useammassakin ikkunassa! Tuli napsittua kuvia myös pavuista, jotka kasvavat päivä päivältä pidemmäksi ja haaroja syntyy. Ei tarvitse keinovaloakaan käyttää, kun ilmat lämpenee.


Piti pistää vielä lisää salaattia ja pinaattia itämään kookoskuituun, jotta saa koko laitoksen hyötykäyttöön. Näin aloittelijana kokeilin myös laittaa pistokkaita juurtumaan, saapa nähdä miten käy.


Tuli tuossa oltua yhteydessä myös windowfarms.org -sivuston ylläpitäjän kanssa. Finland-ryhmään on tullut joku bugi, jota ei ilmeisesti voi korjata. Saan nähtävästi ylläpito-oikeudet sivustolle, joten tarkoitus olisi tehdä mm. uusi Suomi-ryhmä. Lisäksi nyt on työn alla suomenkielisten rakennusohjeiden lisääminen sivustolle ja muutakin pientä kehitystyötä.