torstai 25. elokuuta 2016

Windowfarms-sivusto suljettu

Aina silloin tällöin on tullut seurailtua, mitä uutta ikkunapuutarharintamalla on tapahtunut ja yllätys olikin suuri, kun sivusto oli ilmeisesti ajettu alas. Oletettavasti taustalla oli rahankiillon sokaisu, kun joukkorahoituksen ja myynnin vastineeksi ihmiset eivät saaneetkaan tuotteitaan kotiinsa.

Onneksi näihin netin pilvipalveluihin jäi vielä käännökset ja muuta materiaalia talteen, joten mikäli löytyy tarvetta suomenkielisille ohjeille, pienen urakan jälkeen sekin olisi mahdollista saavuttaa. Aiemmin olin niitä laittanut erilliselle sivustollensa, mutta Brittan pyynnöstä poistin ne ja keskitimme kaiken windowfarms.org-sivustolle.

Ilmeisesti tämä informaatio on vieläkin vapaata dataa, joten itse ajatus ei häviä vaikka verkkosivustoa ei enää ole. Muutamille ystäville on kuitenkin neuvoja jaeltuna ja entinen härvelinikin on jo saanut olla useammalla omistajalla. Kaupunkioloissa "talouden" sakatessa omavaraisuusasteen nostaminen on aina vain tärkeämpää, joten eiköhän DIY-aika vielä koita vaikka suvantovaihetta onkin.

Kaikenkaikkiaan on vaikeaa löytää tehokkaampaa ja kestävämpää tapaa ikkunaviljelylle vesimenetelmällä, jos tässä vielä vakituisemman katon saa päänsä päälle, voisi mielenkiinnolla kokeilla kuinka eri sienten mykorritsat toimisivat tässä farmausmenetelmässä. Joka tapauksessa eräs ohje-pdf vielä löytyi englanniksi, jossa nämä tärkeimmät jujut tulevat esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti